Începe „epurarea” la Radio Romania?

Dragi colegi,

Am aflat, din 3 surse distincte, că din 1 Februarie 2015, odată cu startul evaluărilor salariaților, s-a dat „ordinul pe unitate” ca fiecare studio regional de radio să vină, la finalul perioadei de evaluare, cu 3 propuneri de salariați care vor avea calificativul „Nesatisfăcător”!

Adică, pe șleau, vor fi dați afara!

Pentru sediul din Bucuresti sunt vizati, in special, membri ai Sindicatului SUS-Radio Romania!!!!

Mai exact, iata cum stau lucrurile: o persoana importanta din conducerea Radioului a dat ”un ordin” verbal managerilor din subordine, să dea (cu mâna lor) afară niște colegi, care au dat un concurs, au luat calificative de bine sau foarte bine la evaluările anterioare, au respectat fisa postului, etc.

Atentie, ”ordinul” a fost dat înainte de a începe evaluarea efectivă (1 Februarie 2015) !

Știți unde se încadrează, din punct de vedere juridic, ”ordinul” abuziv dat de o persoana care deține o funcție de conducere altei persoane?

La articolul 297din Noul Codul Penal unde este prevazut foarte clar: ABUZUL IN SERVICIU

Executarea unui ”ordin” abuziv, de catre managerii care pun in aplicare acest ”ordin”, împotriva unor salariați, poate fi sanctionata penal pentru:

1. ABUZUL IN SERVICIU

2. TĂINUIRE

3. COMPLICITATE

Si încă 3 amănunte foarte importante: Totul s-a discutat lângă Craiova, într-o zi de vineri (9 ianuarie 2015), mai pe seară și într-o întâlnire OFICIALĂ!

Exista ordine de deplasare semnate (9-10 ianuarie 2015) platite si decontate de fiecare Studoiu Regional de Radio, cazarea la hotel (pensiune), etc

Va asigur ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru a impiedica faradelegile ce s-au pus la cale.

Apărarea acestei instituții și a colegilor mei a devenit pentru mine un lucru de onoare si o să o lupt, până când, Radio Romania va deveni „Catedrala undelor herțiene” , așa cum bine a denumit-o acum mai bine de 10 ani, un maestru al vorbelor si criticii, Titus Vâjeu.

Dragi colegi, nu uitați:

Cine tace consimte! Si cine consimte este de acord cu decizia abuzului!
Prieten al Radio Romania este cel care nu se pune la îndemâna abuzului!

Legea este foarte clară!

Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania va contesta in instanta procedura, organizarea si modul de desfasurare al acestor asa zise evaluari!

Membrii SUS-Radio Romania si ceilalti salariati din Radioul Public sunt chemati sa sesizeze (in scris) sindicatul la adresa de email: aesiom@gmail.com

(Sindicatul va garanteaza confidentialitatea sesizarilor si a persoanelor! Vom sesiza si organele in drept in cazul in care vor fi abuzuri, forme de discriminare sau hartuire!)

Vom reveni cu un comunicat de presa!

SUS-Radio Romania

Biroul Executiv