Radioul public între decizia lui Dragnea și a CCR-ului

Radioul public se află de ceva timp sub zodia nenorocului.

După perioada de tristă amintire a dictaturii Miculesciene, Radioul își așteaptă sentința, cu teamă și foarte multe zvonuri de tot felul.

De ce sentință?

Pentru că majoritatea salariaților de bună credință din Radioul public își doreau să se revină la normalitate, la apropierea de asculători (fără heavy-rotation și glumițe de prost gust, pe care numai cei de la câteva mici posturi de radio particulare le mai zic, cu speranța creșterii audienței).

Fără abuzuri, fără discriminare, fără amenințări directe sau voalate, fără ură, fără spaimă, fără temerea că cineva te va spune cuiva mai sus și ți se va pregăti ”desfacerea contractului de muncă” sau ”evaluarea cu calificativul slab sau nesatisfăcător”, fără …..

Ghinionul Radioului public a fost că exact atunci când era în desfășurare procedura privind desemnarea membrilor în Consiliul de Administrație al SRR, Liviu Dragnea s-a ”supărat” pe Grindeanu și i-a tras o smetie de moțiune de cenzură peste bot.

Din acel moment pe Liviu Dragnea nu l-a mai interesat că trebuie să numească un CA la SRR ci doar că trebuie să pună un prim-ministru și România să capete un Guvern.

De acord că România trebuie să aibe un Guvern, dar de ce Radio România nu merită să fie condusă de un Consiliu de Administrație, conform Legii 41/1994 ?

Am arătat aici dezavantajele pe care le va avea SRR dacă nu este numit acum un nou CA, dar nu putem cuantifica exact care va fi impactul asupra instituției peste 6 luni sau peste un an, din cauza acestei indecizii politice.

Se pare că mingea este la liderul PSD, Liviu Dragnea.

De ieri au mai introdus în teren o nouă minge cei de la PNL. Este vorba de excepția de neconstituționalitate ridicată împotriva proiectului de modificare a Legii 41/1994 (zis și proiectul Georgică Severin), aprobat de Senat în 20 iunie 2017.

Această a doua minge a ajuns la Curtea Constituțională și va fi trasă în 12 iulie de cei 8 jucători în frunte cu căpitanul de echipă, Valer Dorneanu.

Avem o mare dilemă!

Cine va da gol: Dragnea sau Dorneanu ?

Dacă Dragnea se hotărăște să joace mingea, convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară și numește CA-ul la Radioul public, înseamnă că va juca mingea și dă gol.

Deci există o șansă pentru Radioul public să recuperăm din handicap până-n toamnă.

Ce va face Dorneanu și echipa ? Nu cunoaștem.

Ma sunt câteva zile și vom afla.

P.S. Despre zvonurile și zvonacii doamnei Balaci, nu am să scriu acum. Ignorați-i ! Trebuie să-i înțelegeți că sunt atât de deprimați că nu știu ce să mai scornească.

Pe curând,

AV Moise

2 gânduri despre “Radioul public între decizia lui Dragnea și a CCR-ului

  1. Pingback: CCR a admis excepția de neconstituționalitate în privința Legii Radioului și Televiziunii publice | SUSROMANIA

  2. Sa nu ne pierdem rabdarea si sa nu disperam. Perdantii vor diversiune.

    Alegerile din 2017 in Radiodifuziunea Romana au fost libere si corecte, in baza unei legi in vigoare, ceea ce deja inseamna un pas catre normalitate. Desemnarea reprezentantilor nu are cusur.

    Stim cu totii ca hidra si paramecii galbeni din jur se agita – iar pentru asta exista var nestins, pulbere.

    Succes !

    Apreciază

Multumesc!